WEBPODIUM
Guido van Mierlo
DE DUIVELIN VAN SENFTENBERG
| Achterflaptekst |
Het is mei 1982. Op een zonnige morgen botst een jonge vrouw, Anne Wellington, op de trappen van een Londense metrostation tegen een knappe buitenlander, Sam Toarqunitor, op. De anders zo kordate Anne is volkomen van haar stuk. Als hij haar vraagt om met hem mee te gaan, stemt ze er ongebruikelijk impulsief mee in. Hij weet haar op een ondeugende maar ontwapenende wijze over te halen het liefdesspel met hem te spelen. Aan het eind van de dag weet Anne zeker dat dit de man is met wie ze haar verdere leven wil delen. Nu moet ze dat haar huidige verloofde nog vertellen. De keuze om met Sam verder te gaan zal haar rustige, goed geordende leven volledig op zijn kop zetten. Maar haar leven met Sam kent ook zijn zwarte kanten. Anne wordt zwaar op de proeft gesteld. Ze dreigt haar grote liefde te verliezen en in de strijd tegen de duivelin lijkt ze zowel lichamelijk als ook geestelijk het onderspit te delven. Door al deze beproevingen ontdekt Anne dat ze een bijzondere gave heeft, die haar helpt het kwade te weerstaan. Als echter zelfs haar moeder de kant van de duivelin kiest, is ondanks haar nieuwe gave een ramp bijna onafwendbaar.
In deze soms sprookjesachtige, soms fel realistische roman vertelt de schrijver over het gevecht dat een jonge vrouw aangaat om haar gezin te beschermen tegen de kwade krachten die hen bedreigen. Door de voortdurend toenemende dreiging en verrassende wendingen blijft het verhaal vreselijk spannend tot het onverwachte eind aan toe.

| Over de schrijver |
Guido van Mierlo: 'Mijn vader schreef zijn brieven in foutloos, hoogdravend Nederlands. Ik wist dat ik het nooit op die manier zou kunnen, dus durfde ik niet met schrijven te beginnen. Toch bleef het kriebelen. Toen ik na mijn pensionering meer tijd kreeg, ben ik eerst een cursus gaan volgen. Schrijven kun je voor een groot deel leren. Ik begon voorzichtig met korte verhalen, eind 2009 heb ik vol trots mijn eerste roman voltooid. Sindsdien schrijf ik bijna elke dag. Benieuwd naar wat er nu weer uit mijn pen zal vloeien. Wat begonnen is als een hobby, is uitgegroeid tot een passie.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Guido van Mierlo

De duivelin van Senftenberg

 

Guido van Mierlo

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

De duivelin van Senftenberg

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009