WEBPODIUM
Fleurine Christie
DE WOENSDAGMIDDAGSPIONNEN EN HET RAADSEL VAN HET KERKHOF

| Achterflaptekst |
Samen met zijn moeder woont Simon Pels in een huis naast zijn Opa in Broekerwaard. Elke keer weer raakt hij verstrengeld in de meest vreemde avonturen die hij, samen met zijn vrienden Kim, Sander en Wouter, plus een beetje hulp van Opa Sjaak, weet op te lossen. Ze lijken de politie steeds een stapje voor te blijven, door de informatie die de vier vrienden weten te verzamelen via Kim's vader, die rechercheur bij de politie is. Via Sander's vader, die bij de krant werkt en Wouter's vader die een elektronica winkel heeft met de hoognodige spionnenspulletjes. Opa Sjaak helpt en begeleidt de vrienden die zichzelf "De Woensdagmiddagspionnen" genoemd hebben, daarbij geholpen door zijn enorme herder "Bachus", die ze ooit gered hebben uit handen van misdadigers uit het verleden. Wanneer Opa Sjaak een nacht van huis blijft, komt Simon Pels er achter dat het graf van zijn overleden Oma, Lotte, samen met vele andere graven, vernield is door vandalen. Samen met zijn vrienden wil hij er alles aan doen om het graf te herstellen, om het verdriet dat zijn Opa erom heeft, wat te verminderen. Na wat verdachts gevonden te hebben bij het graf, een afgeluisterd gesprek en wat hulp van een klasgenootje, komen ze er al snel achter dat er meer aan de hand is dan alleen grafschending. De kinderen laten het er niet bij zitten en gaan op onderzoek uit, wat opnieuw een spannend en gevaarlijk avontuur blijkt te zijn voor De Woensdagmiddagspionnen.

| Over de schrijver |
Fleurine Christie is 36 jaar oud, getrouwd, met 2 kinderen en woonachtig in Enkhuizen. Ze heeft van huis uit een enorme fantasiewereld en een passie voor lezen meegekregen. Al vanaf jonge leeftijd zet zij al haar ideeën op papier. Het idee voor 'De Woensdagmiddag
spionnen' is ontstaan uit een voorliefde voor mysteries. En, met de gedachte dat kinderen tot veel meer in staat zijn dan men denkt, is zij gelijk aan de slag gegaan. De karakters zijn gebaseerd op mensen om haar heen en haar inspiratie haalt ze uit haar eigen kinderen en de omgeving waarin zij woont en gewoond heeft.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Fleurine Christie

De Woensdag-
middagspionnen en het raadsel van het kerkhof

 

Fleurine Christie

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

De Woensdag-
middagspionnen en het raadsel van het kerkhof

Winnaar
Beste Manuscript 2009