WEBPODIUM
Roeland Voskens
ANATOMIE VAN DE LEEGTE

| Achterflaptekst |

In Anatomie van de Leegte volgt de lezer de wereld vanuit de steeds slechter wordende ogen van de hoofdpersoon Thomas. Een oogarts vertelt hem dat hij blind wordt omdat niets in zijn leven de moeite waard is om gezien te worden. Wat volgt is een zoektocht waarin alles waar naar gekeken wordt uit elkaar lijkt te vallen, om plaats te maken voor een gevoel van leegte. Zoekend naar aanblikken om zijn ogen te redden zwerft hij vervolgens maanden lang door India, om terug te komen in een veranderd Nederland. Dit brengt Thomas langs vreemde vriendschappen, samenwerking met activisten, karaoke met monniken, hardloopwedstrijden in winkelcentra en schoonheid in onverwachte uithoeken. Voorbij activisme en filosofie probeert Thomas de kern van de wereld door blinde ogen te bereiken.

Anatomie van de Leegte is een roman over vertwijfeling en hoe we daar elke dag overheen proberen te verven. Over wat er overblijft als we de leegte van modern leven onder ogen moeten zien. Het neemt je mee naar waar je quarter -of midlife crisis je niet durft te brengen en zeeën van zelfhulpboeken altijd tekort zullen schieten. Het is vooral een uitdagend verhaal, geschreven in een fijn deinende stijl. Lezen dus.

 

Over de schrijver |

Roeland Voskens (1982) woont in Haarlem en werkt als docent psychologie bij de Universiteit van Amsterdam. Anatomie van de leegte is zijn eerste roman, momenteel schrijft hij korte verhalen. Met dit manuscript wilde hij het gevoel van leegte tastbaar maken door het in verhaalvorm uit te werken.Verder hoopt hij met zijn teksten de lezer te verrassen en uit te dagen met een compacte en originele schrijfstijl.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Roeland Voskens

Anatomie van de leegte

 

Roeland Voskens

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Anatomie van de leegte

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009