WEBPODIUM
Frederic Boery
DE BANNELING

| Achterflaptekst |

Dankzij het Evenwicht is de wereld vredig, maar grauw en afstompend. De mensen ongevaarlijk, maar van elk gevoel ontdaan. Jan is anders: hij voelt liefde voor zijn ouders, vriendschap voor zijn studiegenoten. Maar die gevoelens worden niet beantwoord, wat hem soms tot de rand van de krankzinnigheid drijft. Het enige wat hem ervan weerhoudt om te springen, is de naïeve hoop iemand tegen te komen zoals hij: een freak, een anomalie waarmee hij blijdschap, droefheid, liefde en woede kan delen. Helaas wijst alles erop dat hij de enige is.

Maar hoop doet leven, en hij probeert zijn plekje te vinden in deze steriele samenleving. Hij heeft trouwens geen andere keuze, want de overheid stippelt elk leven uit, van de conceptie tot de kist. En wie niet in het gareel loopt, wordt gedevalueerd. Toch heeft de overheid niets dan de beste bedoelingen. Het mensdom is immers een kudde makke schapen geworden, en schapen hebben een herdershond nodig die leidt en soms bijt.

Jan wil noch geleid worden, noch gebeten. Een rebel is hij niet, maar wel een banneling tegen wil en dank. Zijn vooraf bepaalde leven is een aaneenschakeling van gruwelijk saaie dagen, wat de wil doet groeien om zijn geprogrammeerde bestaan te ontlopen. Die wens wordt werkelijkheid wanneer hij in de ban geraakt van een marginale gemeenschap.

 

Over de schrijver |

Frederic Boery: 'Ik ben copywriter, en schrijf dus om te verkopen. Leuk maar futiel. Schrijven om te ontroeren, te doen lachen, huilen of nadenken: dat lijkt me pas zinvol. En boeiend. Ik heb lang getwijfeld, maar besloot uiteindelijk het te doen, schrijven. Echt schrijven. Waarover? Over de dingen die me bang en blij maken, die me in het holst van de nacht doen piekeren. En het helpt: ik pieker minder. Maar misschien zult u wel meer piekeren na het lezen van mijn manuscript. Dat hoop ik alvast.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Frederic Boery

De banneling

 

Frederic Boery

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

De banneling

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009