WEBPODIUM
Petra Jacobi
TUSSEN TWEE WERELDEN

| Achterflaptekst |

De docent kwam dichterbij en er ging een vlaag van misselijkheid door Maya heen. Ze voelde haar hele lichaam zwaar worden en merkte dat ze geen controle meer had over haar lichaamsfuncties. "Dit is niet oké." Ze was bang dat ze ging flauwvallen, maar nog banger dat de leraar zelfs dat in zijn staat van zijn niet zou tolereren. Haar ademhaling kwam niet op gang en Maya kreeg het bloedheet. Ze moest iets doen, anders liep het verkeerd af.

De 17-jarige Maya laat een half jaar na de dood van haar moeder, haar familie in Athene achter om in Nederland naar havo te gaan. Ze neemt zelfstandig haar intrek in een appartement in Deventer en gaat in dezelfde stad naar school. Voor haar vertrek naar Nederland krijgt Maya te horen dat ze over een bijzondere gave beschikt. Een gave waarmee ze zich tussen twee werelden kan bewegen, de aardse en de spirituele wereld. Maya begrijpt er maar weinig van en staat er amper bij stil, totdat er op school iets onverwachts gebeurt wat haar gave activeert. Beelden, geluiden en gevoelens dringen zich via haar zesde zintuig aan haar op. Vrienden en leraren bieden wel steun, maar kunnen haar niet helpen bij de persoonlijke worsteling die de ontwikkeling van haar gave met zich meebrengt.

In Tussen Twee Werelden wordt Maya geconfronteerd met eenzaamheid, verdriet en vriendschap en moet ze haar eigen weg zien te vinden in de ongrijpbare wereld die zich aan haar presenteert.

 

Over de schrijver |

Petra Jacob: 'Ik ben een denker, een dromer en een gevoelsmens. Alles wat ik zie, voel en beleef vormt zich in mijn brein om tot een smeltkroes van inspiratie. Ik ben geen prater, hoewel ik best lekker kan kletsen, wat in mijn hart zit beland op papier. Ik ben een schrijver en een letterkunstenaar. Ideeën voor gedichten, songteksten, columns, artikelen en zelfs boeken vinden via mijn typegrage vingers hun weg naar het papier. Schrijven is mijn passie.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Petra Jacobi

Tussen twee werelden

 

Petra Jacobi

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Tussen twee werelden

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009