WEBPODIUM
Tjeerd Vrielink
DE ENGEL EN DE JONGEN DIE ANDERS IS

| Achterflaptekst |

Niels, een meisjesachtige jongen van dertien is zo depressief, dat hij voor de boeg duikt van een snel naderend schip. Zodra hij de ogen van de kapitein ontmoette, geloofde Niels da God Zijn beschermengel stuurde. Zijn hele wereld veranderde zo, dat hij de confrontatie met zijn vader, die hem mietje noemt, aanging.

Aart de vader, zit na het indringende gesprek met zoonlief en zijn vrouw, vol ongeloof, met zijn voorhoofd rusten op de tafelrand, zijn wonden te likken, als de engel van Niels uit het niets gekomen, opeens achter hem staat en hem op onwrikbare wijze bij zijn schouders grijpt, en vader Aart een opdracht geeft.

Guido, de in Marokko als pedofiel veroordeelde, staat met een enkelband versierd been, met een voet op de reling van het hekwerk van de Aardammerbrug, naar de zwemmende jongen te staren en noemt hem de jonge Aart. Door tussenkomst van de engel, kruisen de wegen tussen deze drie personen zich zo, dat er voor hen weer een perspectief voor de toekomst gloort.

De schrijver probeert u mee te nemen in de taboewereld van aanraken en aangeraakt worden, gezien in de verhouding tussen de opvattingen van de streng religieuze wereld en hoe de engel daar over denkt.

 

Over de schrijver |

Tjeerd Vrielink: 'Zodra ik kon schrijven, zat ik al met een schriftje en een potlood in het eendenhok in de tuin. Later tijdens mijn langdurige zeeman loopbaan, schreef ik altijd in mijn schaarse vrije tijd, en aan boord werd ik de schrijfrups genoemd. Na mijn vroege pensionering herschreef ik mijn schrijfsel, en het werd steeds beter. Mijn schrijfsel bestaat nu uit drie zeeromans, die hoofdzakelijk in Namibie spelen en een historische roman, die met dezelfde tweeling, uit de voorgaande boeken. Ik heb me voorgenomen om net zo lang door te gaan met schrijven en verbeteren, tot mijn verhalen boeien en goed genoeg is om uit te geven.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Tjeerd Vrielink

De engel en de jongen die anders is

 

Tjeerd Vrielink

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

De engel en de jongen die anders is

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009