WEBPODIUM
J.J.M. (José) Elshuis
FATAL EXCEPTION

| Achterflaptekst |

Philomela begrijpt niet veel van mensen, van computers des te meer. Gelukkig heeft zij haar moeder en haar man Niek om te voorkomen dat ze verdwaalt tussen de mensen. Als Philomela er toevallig achterkomt dat Niek haar bedriegt met zijn jeugdvriendin, stort haar wereld in elkaar. Een reeks van onhandige beslissingen verder zit ze moederziel alleen op een heuvel in Wales. Niek is ondertussen spoorloos verdwenen, misschien wel ontsnapt, misschien zelfs ontvoerd uit de kuil waar Philomela hem zelf in heeft geduwd.

Op haar zoektocht naar Niek krijgt ze hulp van de nuchtere paardenman Peter met wie ze te paard over de heuvels zwerft en van de knappe politieman Jack die haar bestookt met indringende vragen. Het wordt allemaal veel te ingewikkeld voor nerdy Philomela. Dan wordt er een Ford Transit gevonden met twee dode Afghanen en de portemonnee van Niek. Is Niek vermoord? En wat heeft Prince of Persia met dit alles te maken? Is het misschien toch handig om iets van computers te weten?

Het verhaal wervelt van het ene podium naar het andere. Soms is het grappig, dan weer bloedserieus, altijd spannend. Als je eenmaal begint te lezen, wil je verder, wil je weten hoe het afloopt. En je wordt beloond: deze actienovelle heeft een verrassende ontknoping.

 

Over de schrijver |

José Elshuis: 'Lezen doe ik sinds ik het kan. Voor zover ik me kan herinneren lees ik met het idee dat ik het zelf ook zou kunnen: schrijven. Toen ik het ging proberen bleek het moeilijker dan ik dacht. Niettemin geeft het me een enorme kick om een tekst te produceren, een orgineel idee te verwoorden, met woorden te spelen, steeds beter te worden. Wat ik wil is een fictieve droom creëren, spanning opwekken, ontroering teweegbrengen, meeslepen. Een droom waaruit je met een goed gevoel (en een beetje spijt) ontwaakt.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 

Lees de recensie!
Klik hier...
J.J.M. (José) Elshuis

Fatal exception

 

J.J.M. (José) Elshuis

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Fatal exception

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009