WEBPODIUM
Joep van Loon
DE ROK VAN MIJN MOEDER

| Achterflaptekst |

Uit De Rok Van Mijn Moeder (titelverhaal):
"Mo, mijn bovenbuurjongen, houdt van een geintje. Hij zegt altijd dat ik er niks achter moet zoeken, hij is nu eenmaal zo. En ondertussen trapt hij me keihard op mijn bovenbenen. Om zijn lowkicks te oefenen, zegt-ie, voor wanneer hij weer een kickbokswedstrijd heeft. Of laatst, toen ik met mijn fiets naar buiten liep. Die grote negervriend van hem bleef even vóór mijn fiets staan. Toen die weer weg stapte en ik er langs kon, riep Mo dat ik een lekke pijp had. Maar ik weet zeker dat hij mijn voorband snel had lek geprikt. Dat zijn precies zijn soort geintjes. Hij is al achttien, vier jaar ouder dan ik. En Stewart, nou, daar wil níemand ruzie mee."

 

Achter iedere opgroeiende jongen, achter ieder openstaand raam, achter iedere adolescent die de vloeren van onze fabrieken veegt, gaat een verhaal schuil. Misschien niet een verhaal dat je verwacht, maar wel een dat je raakt - al kun je niet altijd precies uitleggen waarom. Misschien omdat het je geruststelt, dat verhaal dat iedere junk, iedere bijstandsmoeder, iedere snel voorbij flitsende skater, iedere man op een bankje in het park bij zich draagt. Het plaatst het verhaal van je eigen leven in perspectief.

 

| Over de schrijver |

Joep van Loon (1973) studeerde Engelse Taal- en Letterkunde en Algemene Literatuurwetenschap in Amsterdam. Hij publiceerde eerder in literair tijdschrift Lava. Ook verscheen een verhaal van zijn hand in de bundel Misdaad In Het Kort. Hij werkt bij een internetbureau als creatief consulent. Daarnaast schrijft hij voor onder andere wijntijdschrift Winelife en filmtijdschrift Schokkend Nieuws.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Joep van Loon

De rok van mijn moeder

 

Joep van Loon

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

De rok van mijn moeder

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009