WEBPODIUM
Roy Werkman
JOP EN HET DODE PRINSESJE

| Achterflaptekst |

Het is zeshonderd jaar geleden. Een mooi eigenwijs Engels prinsesje, genaamd Emma, is bijna jarig. Ze wordt twaalf, maar dat wil ze helemaal niet. Dan moet ze met haar ouders naar allerlei officiële gebeurtenissen en daar heeft ze helemaal geen zin in. Ze bedenkt een slim plan, al zegt ze het zelf, om voor altijd jong te blijven. Ze schakelt de hulp in van een heks, die gevangen zit in de kerker.

Het is 2009. Jop gaat met zijn ouders en broer op vakantie naar Engeland. Tijdens een wandeling in een bos, ontdekt hij een oude grot verstopt achter klimop. Een grot met vreemde wandtekeningen. Er ligt een metalen koker met allemaal letters aan de buitenkant die rond kunnen draaien. Zou er iets in zitten?

Langzaam maar zeker ontrafelt zich het verhaal van Emma. Jop koopt een toverboek dat hij vindt op het internet. Hij gaat aan de slag met tovenarij waar hij geen verstand van heeft. Als dat maar goed gaat.

 

| Over de schrijver |

Roy Werkman: 'Ik ben 36, geboren in Enschede en woon nu in Eindhoven met mijn vrouw en twee kinderen. Als kind was ik zeer fantasierijk. Ik sliep met mijn broertje op één kamer en vertelde hem zelfverzonnen verhaaltjes als we in bed lagen. Ik heb dit boek geschreven, omdat ik tijdens een boswandeling over het verhaal zat te fantaseren. Ik beleefde een spannend avontuur in een wereld waarin tovenarij werkelijkheid is. Ik vond het verhaal zo leuk, dat ik pen en papier pakte en begon te schrijven. Ik heb er veel plezier in gehad en ben nu bezig met een vervolg.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Roy Werkman

Jop en het Dode Prinsesje

 

Roy Werkman

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Jop en het Dode Prinsesje

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009