WEBPODIUM
Ron van Hal
ZOETE HERINNERINGEN OP ZOUTWATER

 

| Achterflaptekst |

Linda bewondert zichzelf in de spiegel. Ze poseert een vale zwarte bikini; een strapless model met kleine glitters in de vorm van sterretjes, subtiel gedecoreerd op bh en slip. Kortom: een exclusief model, niet te bestellen uit een Wehkamp catalogus.
'Sexy', zegt Linda tegen de spiegel. Rikkie kijkt door een kier van de deur en ziet hoe mama zichzelf in de spiegel bewondert. Mama praat weer in zichzelf.
Linda's spiegelbeeld laat een lichaam zien dat verlept is door ouderdom. En de bevalling van Rikkie heeft haar geen goed gedaan. Linda is niet meer de slanke den die ze ooit geweest was. Nee, de glitter en glamour is er van af. Geen sprankeling op haar bikini en geen muziekje meer in haar ogen. Maar Linda ziet het anders.
'Ik heb het nog steeds.'

Zoete Herinneringen op Zoutwater gaat over een jonge vrouw die verliefd raakt op een modelscout. Linda gaat met hem op reis en belandt in een droomwereld van geld, mooie mensen en hedonisme.

Terug in Nederland bezoekt Linda haar neef Bart. Ze heeft het helemaal gehad met foute mannen en is toe aan een 'dorpsjongen'. Dan gaat de deur van de kroeg open en het geroezemoes in het café verstomd. Bart tikt Linda aan. 'Kijk, daar heb je Theo.'

 

| De schrijver Ron van Hal |

'Mijn laatste sollicitatie voor Copywriter:
Serieus, als ik een staart had, dan zat ik nu te kwispelen. Ik ruik van mijlenver een uitdaging om mijn creativiteit te laten botvieren. Ik zal er niet omheen draaien, ik hoop dat DDW/PPGH mijn nieuwe baas wordt. Inderdaad, u leest het goed: Ik ben een jonge hond. Maar niet zonder ervaring. Integendeel, mijn portfolio map is tastbaar bewijs van 'zien is geloven'.

Nu ben ik eigen baas en schrijf ik voor mijn eigen doelgroep. Enorme voldoening, want ik kwispel enthousiaster dan ooit te voren.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Ron van Hal

Zoete Herinneringen op Zoutwater

 

Ron van Hal

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Zoete Herinneringen op Zoutwater

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009