WEBPODIUM
Adriaan Bos
DE ZONEN VAN SAMUËL

| Achterflaptekst |

Thomas van Buitenhuyzen is een gedreven advocaat. Tot zijn vader sterft en Sophie hem voorhoudt dat hij stil moet staan bij zijn eigen dood, uit verlangen naar het leven. Een ontmoeting met een zwerver geeft hem het laatste duwtje om de advocatuur te verlaten. Hij gaat op zoek naar zijn waarheid en raakt ge´nspireerd door de onbaatzuchtige liefde van Franciscus van Assisi.
Thomas' vriend Sam Richter heeft, samen met de Italiaanse wetenschapper Lucca Pacciano, een baanbrekende technologie ontwikkeld. Sam vreest dat zijn technologie zal bijdragen aan een samenleving waarin mensen verworden tot virtuele objecten, gecontroleerd via databestanden en microchips. Hij wil zijn technologie geheim houden en vraagt Thomas hem te helpen.
Thomas wordt verliefd op een Française die hij ontmoet in Italië. Ze trekken samen op, maar intussen raakt hij langzaam verstrikt in een web van intriges. Hij komt in conflict met de zonen van Sam, die de technologie van hun vader willen exploiteren. Lucca sterft onder verdachte omstandigheden terwijl hij onderzoekt of de technologie is gelekt. Als ook nog een wereldwijde pandemie uitbreekt is de chaos compleet. Het leven van miljoenen mensen staat op het spel.

De Zonen van Samuël gaat over liefde en vriendschap, over waarnemen met andere ogen en de moed om nieuwe einders te verkennen. De Zonen van Samuël is een spannende literaire roman, waarin Adriaan Bos lezers uitnodigt in te schepen op een ontdekkingsreis naar hun persoonlijke waarheden en drijfveren, perceptie van goed en kwaad, en betrokkenheid bij de medemens en de samenleving als geheel.

 

Over de schrijver |

Adriaan Bos: 'Connie Palmen noemt de schrijver een emigrant, een vrijwillige banneling die de familie en het land dat hem baarde moet verlaten om zich aan de macht van een zichtbare of onzichtbare dictatuur te onttrekken. Zo zie ik mijzelf ook. De zin van ons bestaan op een planeet in een oneindig universum heeft mij altijd gefascineerd. Dat is de filosoof in mij, het besef dat ieder antwoord nieuwe vragen oproept. Ik probeer te kijken achter de sluier van wat mensen als hun werkelijkheid ervaren, naar de intentie waarmee ze creëren. Als je dieper kijkt, zie je dat mensen worden gedreven door hun verlangen naar liefde.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 

Lees de recensie!
Klik hier...
Adriaan Bos

De zonen van Samuël

 

Adriaan Bos

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

De zonen van Samuël

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Het Manuscript 2009

 

Jouw manuscript