WEBPODIUM
Menno Knopperts
10 OKTOBER

| Achterflaptekst |

Zou je een moord plegen als daar geen juridische gevolgen aan zaten? Dat is een vraag waar de hele wereldbevolking mee te maken krijgt wanneer er op 10 oktober een nieuwe wet wordt ingevoerd die het mogelijk maakt om één iemand ongestraft van het leven te beroven.

Vanaf dat moment is er nog maar één gespreks- onderwerp in praatprogramma's, bij de koffieautomaat, op straat en in kroegen of restaurants.

Door deze wetswijziging komen de levens van onder anderen een televisiejournalist, een groep activisten, de Minister President en de laatste moordenaar die een veroordeling staat te wachten bij elkaar in een rechtszaal vol mensen die allemaal een moord kunnen, willen, maar bovenal mogen plegen...

10 Oktober laat vanuit verschillende perspectieven zien hoe makkelijk de grens om iemand van het leven te beroven wordt overschreden wanneer hier geen consequenties aan verbonden zijn.

 

Over de schrijver |

Menno Knopperts: 'Als kind wilde ik teveel worden. Zag ik een toneelstuk wilde ik acteren; keek ik Baywatch wilde ik strandwacht worden; zat ik op school wilde ik leraar worden, of historicus, econoom, wereldreiziger, taalkundige of drummer. In een ideale wereld zou ik dit alles ook zijn geworden, maar die wereld bestaat helaas niet. Althans, niet in het echt. Wel op papier, daar kan ik alles zijn, al is het maar een beetje. Daar kan ik iedereen zijn, al is het maar even. Daar kan ik alles doen wat ik hier niet durf of gewoonweg niet kan. Daar ben ik wat ik diep van binnen altijd heb willen zijn: een schrijver.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 

Lees de recensie!
Klik hier...
Menno Knopperts

10 Oktober

 

Menno Knopperts

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

10 Oktober

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009