WEBPODIUM
Nick van Liere
DE SCHADUWZOEKER

| Achterflaptekst |

Benjamin Blankert vertelt op een kerkhof het verhaal van zijn jeugd die een vader mankeert. Deze zit in het geheugen van een ander want hij verloor hem toen hij twee was. Zijn moeder Sarah is niet bij machte haar herinneringen met de opgroeiende jongen te delen. Elk niet uitgesproken woord bevestigt zijn afwezigheid, die zichtbaar is in de slijtplekken van zijn stoel, de vegen op het gordijn en die tocht uit de kieren van de grijze naoorlogse woning. Een groot deel van zijn jeugd leeft Benjamin in een schemergebied tussen werkelijkheid en fantasie waarin hij zijn vader weer tot leven brengt tijdens zijn bezoeken aan het graf. Jaren later vindt hij bij toeval een kistje in Sarah's kast waarin hij een vreemd briefje aantreft. Dit brengt hem op het spoor van de geheimzinnige fabriek waar niet alleen Benjamin maar ook zijn vader als kind heeft gespeeld. Stap voor stap komt hij achter de waarheid van de fabriek en wat deze te maken heeft met de ware toedracht rond de dood van zijn vader.

De Schaduwzoeker is een geschiedenis over zwijgzame pijn, over de band tussen moeder en zoon, over het onvoorwaardelijke geloof van een jongen voor wie een dode vader slechts een reiziger is die terug zal keren met de klassieke woorden 'ik heb iets voor je meegebracht', over de fantasie van de werkelijkheid en het realisme van de droom.

 

| Over de schrijver |

Nick van Liere: 'De kiem van elke schrijver ligt in het lezende kind dat hij ooit was en altijd gebleven is. Lezen is niet de zoektocht naar de ruimte tussen de schrijver en zijn verhaal maar naar de ruimte tussen het verhaal en jou, de lezer. Maar na al die boeken en geschiedenissen komt er een moment dat jij degene wilt zijn die de lezer meeneemt naar dat onbekende gebied tussen jouw verhaal en zijn of haar leven. Lezen is jezelf zoeken, schrijven jezelf vinden.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Nick van Liere

De schaduwzoeker

 

Nick van Liere

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

De schaduwzoeker

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009