WEBPODIUM
Eregast Renate Dorrestein
IS ER HOOP

| Achterflaptekst |

Igor heeft een overzichtelijk leven. Overdag monteert hij stacaravans op de sociale werkplaats. 's Middags komt hij thuis bij zijn oma Nettie, en eet hij taart die ze voor hem heeft gemaakt. Daar wordt hij rustig van. 's Avonds kijken ze op de bank televisie totdat ze naar bed gaan.

 

Al heeft Igor niet het verstand van een Nobelprijswinnaar, toch vindt hij zelf dat hij het veel beter heeft getroffen dan de meeste andere mensen. Er bestaan wel honderd verschillende ziektes en hij heeft ze geen van alle. Sommige mensen zijn kaal, maar hij niet. En stel dat er een aardbeving komt en het licht uitvalt, nou, dan heeft hij altijd nog zijn zaklantaarn.

 

Alles verandert als hij het dakloze meisje Lisa ontmoet, en ze samen een baby vinden om wie niemand zich lijkt te bekommeren. Oma Nettie neemt het meisje en de baby liefdevol onder haar vleugels, zonder te beseffen wat er aan de hand is. Hoe lang zal dit ongewone huishouden een gelukkig leven beschoren zijn?

 

Is er hoop gaat over de bedrieglijke sensatie dat de geschiedenis zich herhaalt, over de goede bedoelingen van imperfecte mensen, en over onalledaagse liefde.

 

2009
Uitgeverij Contact
ISBN Paperback 9789025430641
ISBN Gebonden editie 9789025430436
 

Is er hoop

 

Lees een fragment!
(PDF-document, 96 kb)

 


Klik hier...
foto cover Renate Dorrestein

YouTube

Renate Dorrestein te gast bij Selexyz (mei 2009)

 


Bekijk het YouTube-filmpje...
foto cover Renate Dorrestijn

Inspiratie!

Uitgeverij Contact

Bezoek de website van Renate Dorrestein!

Is er hoop - Renate Dorrestein
Uitspraak Renate Dorrestein
Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Fotografie Big Bang Express