MANUSCRIPTRECENSIE
Iris Casimiri
EILANDROES

Iris Casimiri is het pseudoniem van een schrijver die gelezen wil worden. Het liefst door een groot publiek. Eilandroes is zo'n boek voor een groot publiek. Casimiri neemt haar lezers mee naar het zonovergoten Curaçao. De hoofdpersonen raken verwikkeld in elkaars leven en liefde. Hierdoor ontstaat een oplopende spanning die Casimiri goed gebruikt om het steeds spannender liefdesdrama naar een afschuwelijk hoogtepunt te leiden.

De plot van het verhaal is niet nieuw; een overspelige vrouw, een ontrouwe vriend en een jaloerse echtgenoot. Toch onthult dit juist de schrijfkunst van een goede fictieschrijver. Het gaat er niet om wat je schrijft maar hoe je iets schrijft. Schrijven is ook ritme en timing, op tijd gas geven of op de remmen gaan staan en Casimiri laat zien dat ze dit beheerst.

Nadat Daniëlle heeft besloten met haar grote liefde verder te gaan, blijkt dat haar man een totaal ander idee voor het gelukkige paar in petto heeft.

De epiloog is totaal overbodig en werkt averechts. Afgezien daarvan zal Casimiri zeker kunnen rekenen op een groot leespubliek en niet in de laatste plaats omdat deze auteur erin is geslaagd achter de schermen te verdwijnen en het verhaal zichzelf te laten vertellen. Het is een onderwerp waar niemand ooit genoeg van zal krijgen, want wie is er nooit beduveld in de liefde en wie heeft er nooit zelf bedrogen? Zeg nooit nooit want zo begon het verhaal ook, met een brave trouwe echtgenote die de liefde van haar leven tegenkwam en daardoor drie levens op het spel zette.

 

Redactie Het Manuscript

// Webpodium van Iris Casimiri »
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


foto deelnemer

Eilandroes

 

Iris Casimiri

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Topauteur

 


 


Beste Manuscript 2009

Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
 


Het Manuscript - www.hetmanuscript.org

Eilandroes

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009