WEBPODIUM
Ida M. Neves
Get a life! Gedachten van een wannebe

| Achterflaptekst |

Dertig jaar oud en, na een decennium, kersvers afgestudeerd. Dit betekent ofwel tijd om een glansrijke carrière als juridisch specialist op te bouwen, of... tijd om manieren te zoeken om nou eens eindelijk beroemd te worden en je carrière tijdelijk te beperken tot een hersenceldodend callcenterbaantje.

India ('vrienden noemen me Didi') is een wannabe. Ze wil zo graag 'iemand' zijn, maar het lukt niet echt. Wacht, maak daar maar van, het lukt echt niet. Talloze pogingen lijken allemaal gedoemd te mislukken. Geen roemrijke carrière dus, om over haar liefdesleven maar te zwijgen.

Maar als een ware wannabe geeft Didi niet op. Ooit zal ze ontdekt worden, beroemd zijn en een geweldig liefdesleven hebben! Het is haar lot. Tot die tijd aanbreekt bereidt ze zich zorgvuldig voor op haar lot door te allen tijde stijlvol te zijn ('hé, als je niet succesvol bent dan kun je het in elk geval lijken'), vaak erop los te fantaseren ('toekomstplannen maken'), veel feel good movies te kijken ('inspiratie opdoen') en een enkel auditietje af te struinen ('solliciteren'). Goed, Didi heeft duidelijk GEEN leven. So, when is she going to get a life?

Get a Life! Is een column, verslag en script ineen. Verschillende perspectieven vormen een totaalbeeld. Verleden verklaart het heden. Heden bepaalt de toekomst. Emoties beïnvloeden ratio. Ratio beïnvloedt emoties. Tal van redenen om te liegen. Tal van manieren om invulling aan de waarheid te geven. Wat ervaren we als (opr)echt? Dit is de visie van de hoofdpersoon op haar eigen leven.

 

Over de schrijver |
Ida M. Neves (Den Haag, 1976) groeide op in een Kaapverdiaans gezin. Als kind had ze veel toekomstdromen. Ze wilde modeontwerpster, dan zangeres, dan weer actrice worden. Uiteindelijk werd haar toekomst bezegeld met de titel 'mr.', maar de dromen zijn gebleven. Dromen zijn de basis van haar schrijvers- (niet talent, maar) drang. De term 'talent' is volgens Ida M. onderhevig aan het oordeel van anderen. Drang is wat is en precies dát wat schrijven voor haar is. Schrijven, fantaseren en analyseren behoren tot haar als-ik-dit-niet-meer-doe-leef-ik-niet-meer gewoonten, zoals ademen, eten, slapen en shoppen. Motto: ik pen dus ik besta.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Ida M. Neves

Get a life!

 

Ida M. Neves

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Get a life!

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Het Manuscript 2009

 

Jouw manuscript