WEBPODIUM
Michiel Cobben
DE MAN DIE ZIJN BONUS MOEST INLEVEREN

| Achterflaptekst |

Hugo Bonaart wist al sinds zijn studententijd dat hij rijk en succesvol zou worden. Na jaren hard werken en de nodige bluf heeft hij het geschopt tot CEO van een beursgenoteerde onderneming. Hij ziet dat als een logisch gevolg van zijn eigen keuzes en is trots op wat hij bereikt heeft. Succes is af te dwingen en het leven is maakbaar. Mazzel, pech of toeval bestaan niet. Dit draagt hij ook uit in zijn radiocolumn op ZR-zakenradio en in al zijn zakelijke en privécontacten.
In 2009 staat hij op het punt een miljoenenbonus te incasseren als er veel mis gaat in zijn leven. Een slippertje uit het verleden blijkt verregaande consequenties te hebben, een van zijn kinderen wordt ernstig ziek, hij maakt zichzelf belachelijk op de radio door de Islam zwaar te beledigen, hij laat zich verleiden tot een avontuurtje met een aantrekkelijke collega en ook zijn vrienden vertrouwen hem niet meer. Dan komt door de kredietcrisis het bedrijf waar hij werkt in zwaar weer, zelfs zo erg dat het incasseren van zijn bonus onherroepelijk tot faillissement van de onderneming zou leiden. Achtervolgd door een Islamitische terrorist, verlaten door zijn vrouw en zijn vrienden moet hij zelfs zijn stervende kind achterlaten. Hij staat hij er in zijn keuze of hij zijn bonus zal incasseren helemaal alleen voor.

Dit boek leert dat je weliswaar zelf verantwoordelijk bent voor je eigen succes, dat wil nog niet zeggen dat je uitsluitend aan jezelf moet denken.

 

Over de schrijver |

Michiel Cobben, eigenaar van een executive search bedrijf, getrouwd, drie kinderen: 'Na jaren van geldgedreven ondernemerschap wil ik een andere weg in mijn leven inslaan. Schrijven is voor mij de ultieme kunstvorm. Een goed boek is een verhaal van mens tot mens, puur, recht uit het hart en schaamteloos.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Michiel Cobben

De man die zijn bonus moest inleveren

 

Michiel Cobben

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

De man die zijn bonus moest inleveren

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009