WEBPODIUM
Ellen Bruijs
NAAST DE ZIEL

| Achterflaptekst |

'Sabien vermoedt dat ze een wezen is van een andere planeet. Op haar planeet wisten ze niet hoe een echt mens in elkaar zit. Zij is namaak. Aan de buitenkant lijkt ze een mens...'

Naast De Ziel gaat over een meisje dat denkt dat ze van een vreemde planeet komt. Terwijl haar ouders in het heelal onherroepelijk terug evolueerden naar een eencellige staat, is haar embryo te vondeling gelegd op aarde. Ze kan zich moeilijk met dit aardse leven verenigen en verlangt ernaar één cel te zijn.

Toch is Naast de Ziel geen Science Fiction, maar een ontwikkelingsroman.

Sabien gaat antropologie studeren, ondanks haar aversie tegen de mensen. Zo kan ze hen en hun gewoonten bestuderen. Aanvankelijk schuwt ze contact, maar om te ontkomen aan de gedachten die haar kwellen moet ze wel ingaan op uitnodigingen van gewone mensen. Via deze contacten maakt zij van alles mee en wordt ze meer en meer deel van de wereld. Ze herschept zichzelf. Onderwijl blijft ze zoeken naar verklaringen voor het leven, de dood, het lichaam en de ziel.

 

Over de schrijver |
Ellen Bruijs, geboren in Haarlem in 1960, is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Om zich te kunnen uitdrukken beperkt zij zich niet tot beeldhouwen of schilderen, maar schept zij ook werelden met woorden. In Het Snuffen Van De Ratten creëert zij een verhaal waarin feiten en symbolen elkaar op duizelingwekkende wijze afwisselen, een verhaal over jeugd en volwassenheid, over hoop en verlangen, een sprookje.

Ellen Bruijs: 'Als ik schrijf openen zich werelden. Die werelden wil ik aan anderen laten zien.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Ellen Bruijs

Naast de ziel

 

Ellen Bruijs

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Naast de ziel

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009