WEBPODIUM
Eric Steiner & Co.
DODELIJKE INKT

| Achterflaptekst |
'Ik was de enige in de buitenlucht en durfde nergens aan te bellen om naar Gods adres te vragen, omdat ik evengoed door morbide vromen kon worden gelyncht als door afvalligen enthousiast onthaald.'

Goden, filosofen en psychologen, politici en ambtenaren, ouders, vrienden en al die anderen die menen het beste met je voor te hebben - de personages in deze verhalenbundel gaan er voor op reis. Ze trachten een antwoord te vinden op hun vragen. Is er leven na de dood? Zijn onrecht en armoede uit de wereld te bannen? Is mijn probleem me niet alleen maar aangepraat? Valt iemands liefde te winnen met twee aan elkaar geniete velletjes papier?

De personages hebben iets met het geschreven woord. Eeuwenoude rollen jagen vier ontdekkingsreizigers de wijde oceaan op. Een boekenwurm krijgt bezoek van een ongenode gast die hem van het lezen afhoudt. Een huisvader komt in opstand tegen de gemeentelijke bureaucratie. Een scholier neemt een hap uit een dubbele boterham die belegd blijkt te zijn met reepjes krantenpapier, waarna voor hem de wereld totaal verandert.

In een beeldend en soms poëtisch proza, met een gedoceerd gevoel voor humor en tragiek, weet Eric Steiner & Co zijn personages in deze dan weer realistische dan weer fantastische verhalen te begeleiden naar hun gewisse ondergang. Ze bezwijken aan een lugubere ziekte, worden opgeofferd, vermoord, verongelukken door een al te slordige omgang met boeken, of verdrinken in de inkt van de schrijver. De lezer zij gewaarschuwd.

 

Over de schrijver |
Geboren uit een tweede huwelijk en opgegroeid in een streek die eeuwen terug vanwege de vele moerasdampen die er uit opstegen 'land van satan' werd genoemd. Vader verloor zijn eerste vrouw aan kanker en was een man van weinig woorden. Moeder had 'last van de zenuwen.' Op schoolrapporten stond dat ik teveel zat te dagdromen. - Zijn dit basisingrediënten voor een schrijverschap? Zeker wel. Vanaf mijn vijftiende werk ik aan een bescheiden en een gestaag aanwassend oeuvre van verhalen, novellen en romans, waarin droom en werkelijkheid zich met elkaar dreigen te vermengen, hemelen worden bestormd en mededogen het kleine leed omhelst.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Eric Steiner & Co.

Dodelijke inkt

 

Eric Steiner & Co.

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Dodelijke inkt

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Het Manuscript 2009

 

Jouw manuscript