WEBPODIUM
Lucy Kortram
HEB JIJ VANDAAG GELACHEN?

| Achterflaptekst |
Met grote ogen kijkt Nora toe. Ze vindt de baas zijn reuze spannend. Maar het is ook raar om zo streng tegen papa en mama te doen...

Voor één dag mogen Nora, Steve en Linda Smak de baas spelen over papa en mama. Steve heeft het enorm naar zijn zin. Hij zet papa's bril op zodat hij extra streng kan kijken. Linda wil naar haar favoriete televisieprogramma kijken en stuurt vader naar de keuken. Maar of hij ook gehoorzaamt? Heb jij vandaag gelachen? gaat over de belevenissen van de familie Smak. Het verhaal begint met plannen voor een vakantie in Zuid-Duitsland en eindigt met de achtste verjaardag van Steve, die dolgraag een hond wil. Maar of hij die zal krijgen? Papa moet er niet aan denken.

De schrijfster neemt ons mee in de belevenissen van dit gezin waarin lachen en 'tiscussies' de hoofdrol spelen. Daarbij doen zich malle, ontroerende en bijzondere situaties voor. Waarom zwaait papa toch naar wildvreemde mensen en honden? En hoe kan het dat de blauwe tas Hopi Kadoki (veel cadeautjes) praat? Soms, tussen alle leuke belevenissen door, komen er ook heuse kinderproblemen om de hoek kijken. Want wat zeg je tegen een klasgenootje dat jou uitscheldt voor pinda-Chinees? Nora wordt er verdrietig van maar gelukkig weet mama er wel raad mee.

Heb jij vandaag gelachen? is een eigentijds boek over een gezellig, bicultureel gezin dat je vanzelf in je hart sluit. Het boek prikkelt de fantasie van jeugdige lezertjes en doet hen verlangen naar meer.

 

Over de schrijver |
Lucy Kortram: 'Als kind luisterde ik graag naar verhalen over Spin Anansie, las veel en schreef verhalen en gedichten. Vaak was ik daar onder mijn klamboe tot laat mee bezig. Stiekem natuurlijk! Met het gedicht 'Meneer Sam' won ik mijn eerste prijs. Een krat limonade! Apetrots was ik! Tijdens mijn middelbare schoolperiode won ik vier maal de hoofdprijs met een kort verhaal. Toch ging ik na mijn eindexamen niet schrijven; wel studeren. Hoewel ik daarna mooie maar drukke banen kreeg, liet het schrijven me niet los. In 2009 hakte ik de knoop door: ik begon aan mijn kinderboek Heb jij vandaag gelachen?'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Lucy Kortram

Heb jij vandaag gelachen?

 

Lucy Kortram

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info? 


Vanaf 5 mei 2010:
- www.lucykortram.nl
Download certificaat

Heb jij vandaag gelachen?

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Het Manuscript 2009

 

Jouw manuscript