WEBPODIUM
De Benjamin (ps. Marcel van Philips)
38!
| Achterflaptekst |
Robert, Jason en Howard zijn einddertigers en drie oude studiegenoten woonachtig in New York. Ze komen alle drie afzonderlijk van elkaar in een pre-midlife crisis terecht. Robert is piloot en mist passie in zijn leven. Als hij op sabbatical gaat naar Zuid-Spanje, zoekende naar een authentieke Spaanse gitaar, vindt hij iets heel anders. Jason is zijn baan als bureaujournalist langzamerhand beu en wil een nieuwe uitdaging. Zijn huwelijk is niet meer wat het was en de seksualiteit met zijn vrouw is tanende. De frustraties die hij ervaart borrelen naar een obscuur hoogtepunt. Howard heeft het als entrepreneur helemaal gemaakt en komt handen tekort om zijn vrouwelijk gevolg te kunnen vermaken. Ondanks zijn begerenswaardige jetsetleven mist hij een vaste relatie. Als hij een mysterieuze vrouw ontmoet overkomt hem iets wat iedere man verafschuwt. Eén van de vrienden belandt in een spagaat als zijn hoopvolle toekomst in conflict komt met zijn ongelukkig verleden. Eén van de vrienden zal een pad bewandelen waar uitsluitend ellende hem tegemoetkomt en zal zijn queeste naar avontuur hem noodlottig worden. Slechts één van de vrienden zal herboren worden met een rooskleurige toekomst in het verschiet, maar niet alvorens hij eerst diep door het slijk moet gaan.
Liefde, carrière en seksualiteit zijn de hoofdthema's van 38!. Er zijn drie afzonderlijke verhalen die elkaar overlappen. Een intrigerende en confronterende roman over de worsteling van de moderne man met zijn onzekerheden en tekortkomingen.

| Over de schrijver |
'Mijn naam is Marcel van Philips en ik schrijf onder het pseudoniem De Benjamin, omdat ik de jongste ben van mijn ouders gezin. Zo lang ik mij herinner is mijn hoofd vol ideeën, fantasieën, waarnemingen en interpretaties over het leven, de liefde, de seksualiteit en andere intermenselijke interacties. Als huisarts passeert de hele maatschappij mijn spreekkamer en vormen de verhalen van de mensen vaak een bron van inspiratie voor mij. Het schrijven van romans is mijn manier om fictie en werkelijkheid samen te voegen tot een intrigerend en leerzaam verhaal en dit te delen met de lezer.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Marcel van Philips

38!

 

De Benjamin

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

38!

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009