WEBPODIUM
Corrie Eelkema
ALS MIK MAAR MEE MAG

| Achterflaptekst |

Duizend potscherven vliegen door de wachtkamer. Aan zijn voeten vormt zich een stroompje modder. Het blijft lang stil. Dan schudt hij de stilte van zich af, pakt de prullenbak en gooit de restanten van de plant en de pot erin. Met een dot toiletpapier veegt hij over de modder. Het water verdwijnt, maar er blijft een vieze vlek achter op het gele zeil. Dan gaat de deur open en een grote man verschijnt in de deuropening.

Een alinea uit het titelverhaal Als Mik maar mee mag, dat in 1997 de Hendrik Prijs-prijs won, uitgeloofd door het literaire tijdschrift 'Appel'. In het juryrapport stond: "Over de eerste prijs was geen discussie. De schrijfster beschrijft de innerlijke wereld van het timide kind Stefan. Vanaf de eerste regel kruipt ze moeiteloos in de huid van het kind en houdt dat consequent tot het einde toe vol. De noodzakelijke informatie om het verhaal te begrijpen geeft ze goed gedoseerd prijs, zodat de spanning tot de laatste regel blijft. In de laatste regel geeft ze ook aan de titel zijn juiste betekenis. Kortom, een van de betere winnaars van de laatste jaren." Ook de overige verhalen, geschreven tussen 1995 en 2009, nodigen uit tot verder lezen door de opbouw van de spanning en de rake observaties.
De verhalenbundel Als Mik maar mee mag is een boek waarin iedere lezer zichzelf een keer tegenkomt.

 

| Over de schrijver |

Corrie Eelkema (1955) is moeder van twee volwassen zoons en bazin van een Mechelse herder, een poes en een sprekende papegaai. Overdag werkt ze met veel plezier als juf in de bovenbouw van het speciaal basisonderwijs en 's avonds zit ze vaak achter de laptop. Ze is dol op verhalen vertellen, bedenken en lezen. Van jongs af schrijft ze gedichten en verhalen en nog steeds geniet ze van het spelen met woorden en zinnen. In januari 2010 is haar eerste roman Een kwestie van vertrouwen uitgekomen, door veel lezers getypeerd als een verhaal om in één ruk uit te lezen.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Corrie Eelkema

Als Mik maar mee mag

 

Corrie Eelkema

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Als Mik maar mee mag

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009