WEBPODIUM
Nynke Laanstra
WAKKER WORDEN!

| Achterflaptekst |

Een man, een vrouw, een modern schavot. Wat doe je als liefde overgaat in verraad? Wie kun je dan nog vertrouwen? Het auteurskoppel, Fons Witteveen en Ineke van Henegouwen, staan aan de vooravond van hun doorbraak. Ze worden uitgenodigd voor de talkshow, Hulzen & Koning. Het interview krijgt een onheilspellende wending als de indringende vragen de geloofwaardigheid van Fons, behoorlijk doet wankelen. Dat ene zinnetje... Die ene vraag.... In Groningen volgt studente Elze het gesprek met wrange interesse. Fons zijn leugens maken haar blind van woede. Ze tipt diverse media over een schokkend filmpje op YouTube. 'Fonsgate' is geboren. Als Fons zijn gezin bedreigt wordt, is voor hem de maat vol. Wreed confronteert hij Elze met de waarheid. Haar wraak wordt bitterzoet. Haar victorie verandert in een pyrrusoverwinning. Plotseling zijn de rollen omgedraaid. Staat ze voor een zwaar dilemma. Hij verzekert haar dat ze hem kan vertrouwen. Maar is hij wel zo veranderd als hij zelf zegt? Kan ze hem vertrouwen? Kan ze hem, diegene die haar het liefste is, toevertrouwen?

Wakker Worden! vertelt het verhaal van jonge vrouw die niet meer machteloos toe wil kijken. Wat begint als een solistische, grensoverschrijdende, wraakactie, ontpopt zich als breed gedragen huzarenstukje, een heldendaad.

 

Over de schrijver |

Nynke Laanstra werd geboren in 1965 te Leeuwarden, waar ze samen met haar broer en zus in een liefdevol gezin opgroeide. Haar vader overleed plotseling toen ze 17 jaar was. Nynke woont samen met haar man en jongste zoon in Assen. Haar oudste zoon woont en studeert in Groningen. Na een carrière als freelance PR-adviseur, wil ze zich toeleggen op het schrijven van verhalen en boeken. Ze wil vertellen, creëren. Nynke laat zich omschrijven als een spontane, enthousiastmerende persoonlijkheid. Een vrouw die tegenslag in haar leven met de nodige humor, zelfspot en doorzettingsvermogen, weet te pareren.
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Nynke Laanstra

Wakker worden!

 

Nynke Laanstra

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Wakker worden!

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009