WEBPODIUM
Dorothea Lagae
DE MAAN IS VOL

| Achterflaptekst |

Met De maan is vol duiken we in het verhaal van Allison, een jonge, succesvolle zaakvoerster op het hoogtepunt van haar carrière. Hals over kop knijpt ze ertussenuit. Nostalgie voert haar richting Gentse Feesten in haar studentenstad. Van dan af neemt het leven in een luttele week tijd een loopje met haar. Een betoverende ontmoeting met de veel jongere student Mathieu zet de toon van haar verblijf in Gent. Daarnaast zorgen de dankbare herkenning met architect Rian, een haat-liefde verhouding met midlifecrisis-Michelle, de buurvrouw in het hotel, en onvoorziene problemen op haar modellenbureau, voor een kleurrijk palet aan emoties. De worsteling met zichzelf, haar doelstellingen en prangende antwoorden op grote levensvragen vormen de rode draad doorheen het verhaal.

Allisons besluit om de hectische sfeer even halt toe te roepen, de opgejaagde programmering van haar dagelijkse routine te doorbreken, de ratrace te stoppen, viel niet zomaar uit de lucht. Maar was het wel haar besluit? Of was er iets in haar dat besloten had?

 

Over de schrijver |

Dorothea Lagae: 'Geboeid door mijn eigen levensverhaal, door oneindig veel levensverhalen. Verhalen balancerend tussen licht en schaduwkanten. Met mijn gave om mensen werkelijk te mogen probeer ik hen een blijvend voordeel van de twijfel te schenken op onze weg naar ont-moeten. Met mijn aangeboren arrogantie, het tergende egoïsme van een innerlijke figuur probeer ik desondanks mij te verzoenen met de op de gemeenschap afgestemde normen. Ben ik op weg naar de ultieme verwerkelijking van 'wie ik ben' in de hoop op het einde van de rit, een wervelende achtbaan, niet alleen te staan.'

I have, choice, no choice!
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Dorothea Lagae

De maan is vol

 

Dorothea Lagae

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

De maan is vol

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009