WEBPODIUM
Jaap Cové
VERLOREN GODEN

| Achterflaptekst |

Dillen Lomans kan niet zonder ritme. Als hij last heeft van stress, trommelt hij paradiddles op zijn dijen totdat hij weer rustig kan nadenken. Als hij tot inzichten wil komen, drumt hij zijn hoofd leeg om ze de ruimte te bieden. Hij trommelt zichzelf in the zone, een dimensiesprong waarin van alles mogelijk is. Met zijn band Manic Mola beproeft hij zijn geluk in Amerika, maar zijn leven verandert drastisch als hij zijn beste vriend verliest door een mysterieus ongeval, tijdens een weekend in een blokhut in de bossen van Oregon. Dillen's zoektocht brengt hem in contact met Ralph Miller, een Yurok indiaan, die regelmatig zijn sweathouse ingaat om zich open te stellen voor The Great Spirit en de natuurgoden, die zich manifesteren als de wereld in onbalans is. Ralph weet welke natuurgod verantwoordelijk is voor de dood van Dillen's vriend. De bewijzen zijn te vinden in de buurt van de blokhut, op dezelfde plek waar Dillen een ijzingwekkende ervaring had in de nacht voor het ongeval.
Er openbaart zich een ongelooflijk wereldbeeld aan Dillen. Zijn onderzoek leidt hem steeds verder weg van het 'gezond verstand', maar dichterbij de waarheid, die zich schuilhoudt in de wildernis van Oregon.

Verloren goden gaat in op de vraag of het al dan niet terecht is dat we geneigd zijn lacherig te doen over zaken die onze zintuigen te boven gaan en volharden in het verdedigen van onze naïeve standpunten uit angst voor het onbekende.

 

| Over de schrijver |

Jaap Cové: 'Verloren goden is mijn tweede boek. Ik schrijf fictie en heb een voorkeur voor exotische, niet alledaagse onderwerpen. Natuur, spiritualiteit, andere culturen en inzichten, muziek en spanning zijn terugkerende ingrediënten. Ik schrijf omdat ik het goed kan en omdat het me veel voldoening schenkt. Mijn wens is om mijn verhalen te delen met het grote publiek. Daarom ben ik op dit webpodium. Ik denk dat u erop zit te wachten.'
 

3e Prijs

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Jaap Cové

Verloren goden

 

Jaap Cové

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Verloren goden

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009