WEBPODIUM
Jolies Heij
DANSEN IN HET DONKER

| Achterflaptekst |

Wanneer de naamloze hoofdpersoon Duits gaat studeren in de stad rolt zij vanuit het beschermde, ouderlijke nest een overwegend links milieu in, met studentenprotesten en ludieke acties. Een verwarrende tijd breekt aan. Dit zijn de eighties. Het is niet meer zoals het in de jaren zestig was. Evenmin kunnen de jaren vijftig worden teruggehaald, zoals de vader van de hoofdpersoon zou wensen. Ze vindt een medestander in een andere studente uit de provincie, die al net zo stuurloos ronddobbert als zij. Troost biedt een charismatische literatuurdocent, die hen op het slagveld van hun nieuwverworven leven de liefde voor de duitse poŽzie bijbrengt. Maar dat wat hen verbindt, zal hen uiteindelijk ook weer scheiden. Is de waarheid, die overblijft die van stiekem dansen in het donker op de muziek van tanende rocksterren, of de troosteloosheid van de DDR van voor de val van de Muur, waarnaar een studiereis wordt ondernomen?

Dansen in het donker is een roman over de troost van vriendschap, de liefde voor de literatuur en de vergankelijkheid van oude waarden. Het is een roman met veel poŽzie en een vleugje rock 'n roll, waarin vooral ook de muziek van Bruce Springsteen eeuwigheidswaarde blijkt te hebben.

 

Over de schrijver |

Jolies Heij: 'Schrijven is voor mij een bevredigende manier van communiceren. Om een boodschap over te brengen, of gewoon een prikkelend verhaal te vertellen, waarin lezers zich kunnen herkennen. Ik zie het als een uitdaging om alledaagse beslommeringen om te zetten in literatuur met een onalledaags rafelrandje. Dat is wat ik uiteindelijk met schrijven beoog: een werkelijkheid achter de bestaande werkelijkheid zichtbaar te maken.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Jolies Heij

Dansen in het donker

 

Jolies Heij

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express

Meer info?

Download certificaat

Dansen in het donker

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009