WEBPODIUM
Marion Selman
TIENERVADER

| Achterflaptekst |

Matthijs en Wietske hebben verkering als Wietske, die voor haar schoolexamen zit, er achterkomt dat ze zwanger is. Te laat voor abortus heeft ze geen andere keus: de baby moet komen. Matthijs gaat helemaal voor een eigen gezinnetje, maar ze kunnen geen woonruimte krijgen en moeten noodgedwongen bij hun eigen ouders blijven wonen. Als de baby er is, voelt Wietske zich langs de zijlijn staan. Alle aandacht gaat naar de baby. Ze breekt met Matthijs, die allerlei pogingen doet om een omgangsregeling met Jochem te starten. Helaas voor hem worden zijn pogingen gesaboteerd door Wietske en haar moeder.

 

Over de schrijver |

Marion Selman schrijft romans over relationele problemen, die al eeuwen spelen en toch erg actueel zijn. Haar verhalen lijken simpel en lezen daardoor als een trein, maar zijn weergaloos goed geschreven en ongelofelijk doorwrochte psychologisch drama's. Ze zijn zo compact en bijna afstandelijk geschreven, dat de lezer zich pas later realiseert wat er werkelijk gebeurt. Het meervoudige perspectief van waaruit ze schrijft geeft een extra dimensie aan haar romans.

Marion Selman: 'De reden, waarom ik schrijf, behoeft geen uitleg: ik vind het leuk om te doen. Het laat me nadenken over diverse soorten recht en onrecht die bestaan en laat me er vaak even bij stilstaan. Soms lees ik in de krant artikelen over onderwerpen, waarvan ik denk wat zou ík doen als het mij overkwam. Als ik dan later achter de computer zit, rolt er soms zomaar een verhaal uit.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Marion Selman

Tienervader

 

Marion Selman

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Tienervader

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009