WEBPODIUM
Peter Glorieux
VERGETEN KONINGSKIND
| Achterflaptekst |
Vergeten Koningskind verhaalt over aan werkelijkheid grenzende feiten uit een ver verleden. Of, is het: hadden kúnnen - of, moeten - gebeuren? Dit gefantaseerd verhaal is opgehangen aan een ruggengraat van bewezen feiten en gebeurtenissen van historische personages. De klok wordt in Vergeten Koningskind teruggedraaid tot de eeuwwisseling van de 16e/17e eeuw: een boeiende tijd die bruggen slaat tussen de verschillende ontwikkelings- fasen van Europa's geschiedenis. Voordien verdeeld in honderden, duistere kleine koninkrijkjes en baronieën, bereikt West-Europa langzaamaan belangrijke maatschappelijke scharnierpunten, zowel staatkundig als politiek. Moord, duistere praktijken, oorlogen, intriges, huwelijk en -gelukkig- af en toe een dosis 'gezond verstand' zijn hierbij belangrijke wapens.
Vergeten Koningskind pikt in bij Koningin Margot, opgejaagd door haar rancuneuze en moorddadige familie. Tijdens haar vlucht uit 'Agen' (Zuid-Westen/ Frankrijk) wil ze onderduiken 'St. Projet', een kleine bastide nabij Cahors, waarvan ze de leenvrouwe is. Net bevallen, schenkt ze haar politiek gevaarlijke bastaardzoon achteloos weg aan de Rentmeester van dit dorp. Ze ontketent ongewild een ketting van gebeurtenissen! Het voert de hoofdpersonages ver weg van de beschutting van hun dorp. Vergeten Koningskind verhaalt niet enkel over intriges, opstand en moord. Het is eveneens een verhaal over vastberadenheid, liefde en hoop. Opvoeding, geborgenheid en onderwijs zijn er dé wissels voor een veilige, gelukkige toekomst van kinderen! Vergeten Koningskind is dus ook een hedendaags verhaal. Door migratie van mensen, zo oud als de mensheid, stelt dit boek kanttekens bij begrippen als 'ras' en 'volk'. Want, is de boodschap van woorden niet belangrijker dan de taal die ze draagt?

 

Over de schrijver |
Peter Glorieux verloor zijn hart in het zuid-westen van Frankrijk. Deze prachtige streek vormt samen met zijn bewoners het decor van Vergeten Koningskind. Vergeten Koningskind is zijn debuutroman, al schreef de auteur reeds in 1998 een boek over ADHD: Gevraagd: Superouders, als opvoeden nét niet loopt zoals je wenst. Deze - grotendeels verzonnen - historische verhaallijn is opnieuw draagmoeder voor belangrijke maatschappelijke thema's. Zijn stelling: kinderen gedijen het best in een veilig nest, vol eerlijke liefde en geborgenheid. Samen met zijn toekomstdromen, waarborgt opvoeding en onderwijs elk kind - waar ook in de wereld zijn baker ligt - hoop voor zijn samenleving van morgen!
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Peter Glorieux

Vergeten Koningskind

 

Peter Glorieux

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

Vergeten Koningskind

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Peter Glorieux

 

Jouw manuscript