WEBPODIUM
Cor Inja
DE GOEDE DADEN

| Achterflaptekst |

De goede daden gaat over de liefde, over de dood en over de waanzin in een dorp aan de Noordzeekust. Het is ook een verhaal over schuld, loyaliteit en benepenheid. Maar vooral is het een carrousel van spannende en ontroerende gebeurtenissen die uiteindelijk culmineren in een zinderende apotheose. Daarin wordt alles duidelijk en wordt alles gezegd wat gezegd moest worden. De exotische schoonheid Arhimoe el Monoutti belt na 35 jaar haar jeugdliefde vanuit Casablanca en roept daarmee een reeks aan verre herinneringen en nieuwe dramatische gebeurtenissen op. De Marokkaanse dorpsgek Alif onthoofdt zijn prachtige haan. Zijn voorganger Adse verklapt het hoofd van de school als deze ontucht pleegt met een leerlinge. God pleegt zelfmoord op een stille plek in de duinen, waar Willem Jan van Oosten op het punt staat zijn buurmeisje te ontmaagden. Volg deze Willem Jan van Oosten, de verteller van deze geschiedenis. Hij woont samen met zijn zus Lotte en bedrijft met haar vanaf zijn zestiende jaar de liefde. Met zijn tweeën trekken ze de provincie in om poppenvoorstellingen te geven waarin hun eigen gekke vader de hoofdrol speelt!
Dit is een boek vol prachtige verhalen over dilemma's en keuzes, over recht en onrecht. Geschreven in een schitterende en beeldende stijl waar de vonken vanaf spatten.

Over de schrijver |
Cor Inja: 'Ik ben econoom en beleidsadviseur bij de FNV. Ik ben al jaren lid van de Sociaal Economische Raad . Ik onderhandel met werkgeversorganisaties, ga langs bij kamerleden en ouwehoer eindeloos met andere economen. Mijn fantasie gebruik ik om bloedeloze compromissen te formuleren die het cement van onze overlegeconomie vormen. Maar soms wil je ontsnappen aan die vervreemding. Je schrijft over wat je zelf bezig houdt, je volgt je eigen passie en verbeelding. Je kiest voor het avontuur met het ongewisse einde. Je gebruikt woorden die geen concessies behoeven. Je wilt wat laten zien vanuit een wereld die alleen jijzelf kent.'
 

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009

 


Cor Inja

De goede daden

 

Cor Inja

 

Beste Manuscript 2009
Beste Manuscript 2009
Uitgeverij Het Manuscript

Interesse?

 


Mail me!

Beste Manuscript 2009

Topauteur

 


Uitgeversdeur

 


Het Manuscript 2009

 

Fotografie Big Bang Express
Download certificaat

De goede daden

 

Winnaar
Beste Manuscript 2009